Habito,
The Loom

Use-for-website---Habito-1

Client

Habito

Size

16,000 sq ft

Location

London

Sector

Finance

Programme

6 weeks

After considerable growth Habito, a London property start up, wanted to expand their existing office space at The Loom building in Whitechapel. They needed a working environment that was going to complement the evolving Habito brand and cater to their diverse and expanding team.

Copper Projects were appointed to implement the already commissioned designs by interior design studio Trifle*. Working closely with Trifle* we developed and delivered a full Cat B refurbishment within seven weeks, and the Habito team were able to remain in their office throughout—business as usual!

The brief was to create a flexible environment fit for a range of individual working styles; lounge areas and a collaboration hub now make team interaction more accessible. An open-plan cafe provides a bright space to host daily team lunches. For maximum productivity, new meeting rooms and private workspaces were installed. Materials used complement the industrial qualities of the once Victorian wool warehouse. Workbenches face out over the beautiful East London view making the most of large open windows.

Throughout the project, we were able to provide alternative product solutions that still fell in line with a creative brief and closely managed budget. At the same time protecting the original Trifle* design intent and ensuring all mechanical and electrical services were correctly designed and installed.